(+47) 919 09 404
St. Olavs gate 21B 0165 Oslo
contact@franskkulturhus.no

Mandag – Torsdag: 9h30-12h30 I 13h30-17h00
Fredag: 9h30-12h30 I 13h30-16h00

FRANSK KULTURHUS – Kurs og kultursenter

Fransk politisk aften: presidentvalget rett før annen runde

Hvilken president skal Franskmenn velge for landet i en periode markert med pandemien, polarisering og internasjonal konflikt? President Emmanuel Macron som har vært i hardt vær i flere år? Konservativ utfordrer Valérie Pécresse? Lengre mot høyresiden Marine Le Pen eller Éric Zemmour? Og hva med den venstresiden, og nemlig Jean-Luc Mélenchon?

Fransk kulturhus i samarbeid med Deichman Majorstuen arrangerer en fransk politisk aften mellom første og annen runde i presidentvalget rundt en perfekt panel med engasjerte eksperter, som vil debattere om omstendigheter og mulig utfall av annen runde – som vil høyst sannsynligvis være utrolig spennende.

Våre gjester:

Thomas Bassetto er tillitsvalgt for franske borgere bosatt i Norge og Island og president av «Conseil consulaire». Han er også medredaktør av LaNorvege.no, en fransktalende blogg om Norge.

Tone Magni Finstad Vestheim er politisk journalist i Nationen, tidligere journalist ved NRK og Dagsavisen. I 2017 har hun dekket presidentvalget fra Frankrike og skrevet boken «Emmanuel Macron. Kampen om Frankrike» (Pax, 2019).

Franck Orban er førsteamanuensis ved Høgskolen i Østfold, underviser i fransk og europeisk politikk og kultur. Han er også medprogramleder for «Frankrike forklart», en podkast for alle som vil forstå mer om Frankrike.

Reservasjon obligatorisk HER.

Del denne artikkelen

NYHETER

Le plaisir de lire
Bibliothèque

Lese og vokse på fransk fra 0 til 19 år

Gi barnet ditt bladet han vil ha stor glede av å motta hver måned, og som vil stimulere dets nysgjerrighet og leseglede på fransk! Bayard/Milan

Culture

Lytt til franske musikaler!

Musikaler er veldig populære i Frankrike, spesielt siden 1970-tallet med utgivelsen av Starmania. Hvert år opprettes nye musikaler som forteller de store periodene i Frankrikes

VIL DU LÆRE ELLER FORBEDRE FRANSKEN?

Fransk kulturhus

NOUS CONTACTER

    *Jeg godtar å motta nyhetsbrev fra Fransk kulturhus.
    *Jeg godtar personvernerklæringen.