Her er grunnen til at undervisningsmetoden vår er så effektiv

På Fransk kulturhus underviser lærerne på fransk helt fra dag én. Her er grunnene til at denne læringsmetoden er så effektiv.

Språkbadmetoden

Det må mange timer med lytting til for at et lite barn skal kunne lære morsmålet sitt. Til sammenligning, kan dere tenke dere å lære et fremmedspråk uten å kunne høre språkets musikalitet jevnlig?

Prinsippet med språkbadmetoden (også kalt immersjon) er å trene opp teknikker knyttet til det å lytte, og er essensielle i hverdagslige situasjoner, nyttige gjennom hele franskopplæringen og effektive fordi de gjør det mulig å memorere ord som blir sittende.

Noen viktige prinsipper

De viktige teknikkene er som følger:

• å bli trygg på dagligdags situasjoner: hilsninger, be om informasjon, familiekontekst, konferanse etc.
  • observere gester og mimikker hos den som snakker
  • lytte til intonasjoner og pauser i språket.
  • identifisere gjentakelser og gjennomsiktige ord som ligner på ord på et annet språk som man behersker, for å fremme interkulturell utveksling og diskusjoner rundt etymologi.
  • lytte til sanger for å utvikle vokabular, eller for å systematisere strukturer til det franske språket.
  • integrere brett- og kortspill i læring.
  • akseptere at man ikke forstår alt i starten og holde på konsentrasjonen likevel.
  • omformulere for å dobbeltsjekke at man har forstått

En metode som fungerer også med barn

Og for barna:

• å bruke bilde- og andre kort for å forklare ord uten å bruke norsk
  • basere seg på betryggende læringsmetider som lar barn identifisere seg i karakterene.
  • lytte til sanger og historier.

Våre lærere har utviklet teknikker for å hjelpe deg til å forstå innholdet i undervisningen selv om du er nybegynner og de snakker fransk. Stol på deg selv og lytt!