FRANSK KULTURHUS
- Kultur-, opplærings- og sertifiseringssenter og franskspråklig bibliotek

Ofte stilte spørsmål: sertifiseringer

Hele året tilbyr Fransk kulturhus ulike sertifiseringer i fransk som fremmedspråk for å validere kunnskapene dine i fransk, uansett ditt nivå.

Vårt tilbud består av eksamener og tester: diplom i fransk språk (DELF), diplom i avansert fransk språk  (DALF), fransk kunnskapsprøve (TCF).

DELF-DALF arrangeres i samarbeid med Institut français de Norvège. TCF og DELF-DALF i samarbeid med France Education International.

Disse sertifiseringene er basert på Det felles europeiske rammeverket for språk (CEFR), er utstedt av det franske utdanningsdepartementet og er anerkjent for akademiske, administrative og profesjonelle prosedyrer.

Hvilke eksamener tilbys voksne?

Det finnes to typer sertifiseringer.

 1. Diplomer i fransk språk (DELF A1, A2, B1, B2) og avansert fransk språk (DALF C1, C2): disse  er offisielle vitnemål som er anerkjent over hele verden og gyldige hele livet.
 2. Sertifiseringer i fransk (TCF) vurderer generelle språkferdigheter i fransk (gyldig 2 år):
  1. TCF tout public er rettet mot personer hvis morsmål ikke er fransk og er anerkjent av:
 • universitets myndigheter,
 • den profesjonelle verden,
 • franske myndigheter,
 • myndighetene i Quebec,
 • utdanningssentre.
 1. TCF Canada er akkreditert av Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) og anerkjent av Ministry of Immigration, Francisation and Integration (MIFI) for å søke på innvandring til provinsen Quebec.

Hvilke eksamener tilbys barn og unge?

Sertifiseringer tilbys i henhold til alder:

 • 8-12 år: DELF Prim (A1.1, A1, A2)
 • 13 år og over: DELF Junior (A1, A2, B1, B2)
 • 16 år og over: se sertifiseringer som tilbys voksne

Hvordan velger jeg den sertifiseringen som passer best til min situasjon?

Selv om de er svært forskjellige fra hverandre, er DELF og TCF begge ment for ikke-fransktalende kandidater som ønsker å validere deres ferdigheter i fransk. Å ta en fransk sertifisering er svært nyttig i visse situasjoner, for eksempel:

 • påmelding i et fransktalende universitet eller høyere utdanning;
 • søknad om naturalisering;
 • invandring;
 • ha dine ferdigheter i fransk sertifisert i en personlig eller profesjonell sammenheng.

Ditt valg vil selvsagt også være styrt av din situasjon, din alder, din motivasjon, ditt nivå, din tilgjengelighet og ditt behov for fleksibilitet.

Hvordan kan jeg forberede meg til eksamen?

Kandidaten er pålagt å finne ut om eksamensprosedyrene. Vi inviterer deg til å lese mer informasjon på France Education International sin nettside.

Vi oppfordrer deg til å legge alle sjansene på din side ved å forberede deg så godt du kan til den valgte eksamen. Se på våre gruppe- og privatkurs som er basert på Det felles europeiske rammeverket for språk (CEFR) og derfor forbereder deg til offisielle eksamener.

Vi tilbyr også 100 %  online forberedelseskurs for DELF B1 og B2 og TCF Tout Public og Canada.

Hva er påmeldingsprosedyrene?

Meld deg på ønsket test direkte på vår påmeldingsplattform. Da antall plasser er begrenset, anbefaler vi degå melde deg på tidlig nok, og senest 5 uker før eksamensdato.

Etter å ha sendt registreringsforespørselen vil du motta en faktura. Din påmelding vil først bli godkjent når fakturaen er betalt i sin helhet. Hvis du betaler fra en utenlandsk konto, sørg for at du dekker alle bankgebyrer, inkludert de Fransk kulturhus vil måtte betale.

Hvordan foregår eksamensdagen?

Sørg for å være tilgjengelig hele dagen. Om ikke annet er oppgitt, er eksamensstedet i lokalene til Fransk kulturhus.

Timeplanen kommuniseres 4 uker før eksamensdato.

Når får jeg resultatene mine?

DELF-DALF eksamener

Resultatene er vanligvis klare mellom 4 og 5 uker etter eksamensdatoen.

Dersom du har oppnådd antall poeng som er nødvendig for å få vitnemålet, kan ditt prestasjonsbevis hentes etter avtale på Fransk kulturhus, enten personlig eller av tredjepart (med fullmakt). På forespørsel kan beviset sendes med posten. Dette sertifikatet har offisiell verdi og kan brukes i alle prosedyrer.

Ditt offisielle vitnemål for bestått DELF/DALF-eksamen vil være tilgjengelig tidligst 2 måneder etter eksamensdatoen og må hentes personlig eller av tredjepart (med fullmakt) ved Institut français de Norvège. Vitnemål kan ikke sendes med posten.

Dersom du ikke har oppnådd antall poeng som er nødvendig for å få vitnemålet, vil du ha mulighet til å konsultere din kopi etter avtale i vårt eksamenssenter. På forespørsel kan vi også sende deg utskriften din på e-post.

TCF Tout public et Canada

Resultatene er vanligvis klare 3 uker etter eksamensdatoen.

Den offisielle attesten sendes på e-post. Det er ingen papirversjon.

Del denne artikkelen

NYHETER

VIL DU LÆRE ELLER FORBEDRE FRANSKEN?

Fransk kulturhus

NOUS CONTACTER

  *Jeg godtar å motta nyhetsbrev fra Fransk kulturhus.

  *Jeg godtar personvernerklæringen.