FRANSK KULTURHUS
– Fransk språk- og kultursenter, diplomer & bibliotek

Regionale språk opplever du også hos Fransk kulturhus!

Denne uken feirer man regionale språk. I Frankrike, som France Bleu antyder i en fersk artikkel, kvalifiserer vi som «regionalt» et språk med en «historisk bakgrunn» av nasjonal dimensjon, snakket i landet før fransk ble generalisert.

Hos Fransk kulturhus tror vi på en inkluderende undervisningsmetode som fremmer kulturelt mangfold og dermed også regionale språk. Vi synes at disse språkene bidrar også til en verdi som er svært viktig for oss: flerspråklighet!

Gjennom kortspill lærer f. eks. elevene våre historien til regionene i Frankrike og til og med grunnlegende alsaciske eller bretonske ord/utrykk! For mer avanserte kurs, og spesielt våre samtalekurs, foregår det mange debatter rundt temaet regionale språk. For å gjøre dette bruker vi reportasjer, presseartikler eller ressurser laget av vår pedagogiske avdeling (f. eks. quizer).

Nylig dedikerte vi også en episode av podden vår (Frank-norsk kafé) til temaet regionale- og minoritetsspråk. Vår gjest, Sigrun, forteller om likhetene mellom nynorsk og regionale språk i Frankrike. En episode som du finner ved å klikke her!

Partager cet article

NOS DERNIÈRES ACTUALITÉS

Kultur

Fransk julemarked: 2. & 3. desember 2023

Kom til Fransk kulturhus sitt tradisjonelt julemarked! Et deilig fransktalende fristed å nyte alene eller sammen med venner og familie! Kom og gjør din gourmet,

VOUS SOUHAITEZ APPRENDRE OU PERFECTIONNER VOTRE FRANÇAIS ?

Fransk kulturhus

NOUS CONTACTER

    *Jeg godtar å motta nyhetsbrev fra Fransk kulturhus.

    *Jeg godtar personvernerklæringen.