FRANSK KULTURHUS
- Kultur-, opplærings- og sertifiseringssenter og franskspråklig bibliotek

Første utgave av «Nuits de la lecture» i Norge, hos Fransk kulturhus

Fransk kulturhus har gleden av å presentere den aller første utgaven av Nuits de la lecture (Lesekvelder) i Norge, en serie arrangementer i regi av det franske Centre national du livre. Temaet for 2024 er kroppen.

Opprinnelsen til Nuits de la lecture

Nuits de la lecture ble opprettet i 2017 av det franske kulturdepartementet. I dag er arrangementet veldig populært og skaper interesse blant et bredt publikum både i Frankrike og i utlandet.

Tema for 2024: kroppen

Som spesifisert av Centre national du livre, vil denne 2024-utgaven arrangeres rundt temaet kroppen. Kroppen slik den er representert i litteratur tilbyr en uendelighet av avatarer, metamorfoser og poetiske, litterære, vitenskapelige, sosiologiske og politiske tanker…

I løpet av fire dager og kvelder, 18.-21. januar 2024, vil tusenvis av arrangementer bli planlagt i hele Frankrike og utenfor landets grenser. I Norge inviterer Fransk kulturhus barn og voksne til å feire denne dagen fredag 19. januar!

Et program for alle aldre

I anledning Nuits de la lecture tilbyr man arrangementer og ulike aktiviteter som understreker hvor viktig det er å lese og oppdage nye bøker. Hos Fransk kulturhus kan du derfor nyte et program som er både familievennlig og lærerik:

  • kl.16:15-17:00 – Fortellinger med ditt kosedyr (for barn)

Kom med favorittkosedyret ditt (og puten din, hvis du ønsker det) for å oppdage vakre, originale historier med foreldrene dine, fantastiske historier der latter, glede, drømmer og fantasi er tilstede.

  • kl.16:30-17:30 – «speed-booking» treff (for voksne)

Ta med en bok du nylig har lest og likt. Hver deltaker vil presentere sin bok for andre i speed-dating-formatet for å inspirere til leselyst og dele sine favoritter på fransk eller norsk.

  • kl.17:30-18:30 – Foredrag «Fra ung til gammel – kroppens ulike stadier i Simone de Beauvoirs tekster.» av Bente Christensen (på norsk)

Arrangementet er gratis med vi anbefaler alle å reservere plassen sin på denne siden!


Del denne artikkelen

NYHETER

Bibliotek

Bli kjent med vårt franske bibliotek!

Med mer enn 5000 franskspråklige ressurser, holder Fransk Kulturhus sitt bibliotek åpent for publikum mandag-torsdag kl.10:00-17:30, fredag kl.10:00-16:00, og noen lørdager i anledning våre kulturelle

VIL DU LÆRE ELLER FORBEDRE FRANSKEN?

Fransk kulturhus

NOUS CONTACTER

    *Jeg godtar å motta nyhetsbrev fra Fransk kulturhus.

    *Jeg godtar personvernerklæringen.