FRANSK KULTURHUS
- Kultur-, opplærings- og sertifiseringssenter og franskspråklig bibliotek

Fransklærerforeningen har intervjuet oss!

Det er med glede Fransk kulturhus tok i mot Béatrice Hansen Prat, som kom for å intervjue vårt team for Fransklæreren, bladet for fransklærere i Norge, utgitt av Fransklærerforeningen i Norge (ANEF).

Intervju – Vi har møtt Fransk kulturhus’ team

Ett og halvt år etter opprettelsen flyttet Fransk kulturhus, arving til kurssenteret til Institut français, inn i sine nye lokaler i St Olavs gate.

Er dere fornøyd med de nye lokalene dine?

Vi er alle glade: moderne, romslige, lyse, stille lokaler, som ligger i sentrum og er lett tilgjengelige. Våre fire store klasserom, våre arbeidsområder og det hyggelige resepsjonsområdet/biblioteket er den perfekte settingen for å imøtekomme alle våre aktiviteter.

Dere er ikke alene om å tilby franskundervisning. Hva er deres styrker?

Vårt tilbud er veldig bredt og dekker alle nivåer fra nybegynnere til spesialister. Kursene våre er tilpasset kursdeltakerne alder: barn, tenåringer, studenter eller voksne. For eksempel tilbyr vi kurs for nybegynnere eller fransktalende barn som er veldig populære!

Vi tilbyr også ulike typer kurs tilpasset ulike læringsmål: språk, samtale, tema-basert kurs, ansikt-til-ansikt eller nettkurs. Vi støtter også institusjoner og bedrifter med målrettede faglige mål.

En av våre spesialiteter er forberedelse til TCF-, DELF- og DALF-eksamener, som er veldig populære blant fremtidige studenter eller personer som skal bosette seg i et fransktalende land. Vi er eksamenssenteret for TCF Canada.

Hva er deres kulturelle tilbud?

Vi tilbyr et stort antall kurs og aktiviteter. For eksempel deltar vi i Oslo kulturnatt i Oslo og organiserer, med lidenskapelige foredragsholdere, kulturvandringer, «Hobby & Livstil» kurs, workshops, forfattermøter. Vi planlegger til og med Karaoke muligheter. De fransk-norske kafeene, som vi har organisert gratis siden dag én, ansikt til ansikt og online, fokuserer på et bredt spekter av temaer og er veldig populære. For barn og tenåringer arrangerer vi også «kreative ferieskoler». Den første utgaven av «Fransk Sommerskole» ble en stor suksess i august.

Vi gir også våre besøkende et bibliotek spesielt godt utstyrt med bøker for barn, men også tegneserier og romaner, samt pedagogiske ressurser. Bøkene skal fremfor alt konsulteres på stedet, med eller uten en liten kaffe.

We offer a large selection of courses and activities. For example, we participate in Oslo “kulturnatt” and organise, with passionate partners, cultural outings, “Art de Vivre” courses, workshops, meetings with authors. We are even thinking of doing karaoke soon. The Franco-Norwegian Cafés, that we have been organising for free since the very first days, in person or online, are based on diverse topics and are very popular. For children and teenagers, we organise “creative holidays courses”. The first edition of the “Fransk Sommerskole” in August was a resounding success.

Moreover, we put at the disposal of our visitors a library with a particularly large selection of books for children, comics and novels, as well as educational resources. The books can be consulted onsite, with or without a cup of coffee.

Hvilke av deres aktiviteter er spesielt relevante for våre medlemmer?

For de som ønsker å oppdatere sine språkferdigheter, tilbyr vi generelle franskkurs opp til nivå C1. For de som ønsker å praktisere fransk i en bestemt sammenheng, kan vi anbefale et samtalekurs, eller et temakurs om nyheter, historie eller litteratur, eller «Art de vivre» på fransk, samt selvfølgelig våre temakafeer som er åpne for alle. Vi deler også spillelister som medlemmene dine kan bruke i fransk klasse, samt anbefalinger for bøker, filmer og serier på fransk.

Samarbeider dere med didaktiske språksentre i Frankrike?

Selvfølgelig! Vi samarbeider med sertifiserte sentre og institusjoner i flere regioner i Frankrike, noe som gjør at vi kan sikre pedagogisk og didaktisk kontinuitet tilpasset studentene vi har fulgt i flere år, samtidig som vi gir dem et kulturelt språkdykk.

Nye prosjekter?

Absolutt! Uten å avsløre dem alle, kan vi allerede fortelle deg at vi vil fortsette å utvikle vårt kulturelle tilbud for alle fransktalende og frankofiler i Norge, utvide vårt opplæringstilbud til det didaktiske fagfeltet og lærere og dele med disse, spesielt deres medlemmer, helt nye pedagogiske ressurser.

Del denne artikkelen

NYHETER

VIL DU LÆRE ELLER FORBEDRE FRANSKEN?

Fransk kulturhus

NOUS CONTACTER

    *Jeg godtar å motta nyhetsbrev fra Fransk kulturhus.

    *Jeg godtar personvernerklæringen.