FRANSK KULTURHUS
– Fransk språk- og kultursenter, diplomer & bibliotek

Oppdag bibliotekets samlinger!

Ideelt plassert i hjertet av Oslo, huser Fransk kulturhus sitt bibliotek en unik samling av fransktalende ressurser, med mer enn 3500 dokumenter. Biblioteket er åpent for publikum mandag til torsdag kl.10.00-17.30. og fredag kl. 10.00-16.00. Det er også åpent en lørdag i måneden kl.10.00-15.00.

Sammen med vår bibliotekar Mary og hele Fransk kulturhus-teamet er bibliotekets oppgave å garantere deg en hyggelig stund, med fokus på tilgjengelighet og personlig rådgivning.

Våre 3500 refererte ressurser er sortert etter kategori. Her er en kort oversikt over samlingene våre:

Barn- og ungdomsbibliotek

Vi gir mye plass til ressurser beregnet på unge publikummere (babyer, barn og ungdom). Her er noen eksempler på bøker du finner i hyllene våre:

Bøker for småbarn:

Bøker for barn

Sanger og barnerim med CD

Romaner for barn

Ungdomslitteratur

Ungdomsdokumentarer

Tegneseries for barn

Tegneserier for ungdom

Blader for barn/ungdom

Vi har et bredt utvalg av blader som vil glede 0-18 åringer! Fra Popi til Astrapi til den berømte J’aime Lire-samlingen, barna dine vil finne lesingen som vil gjøre dem glade.

Du drar også fordel av fortrinnspriser på årlige abonnementer på Bayard-magasiner takket være vårt partnerskap. For å finne ut mer, les gjerne artikkelen: Lese og vokse på fransk fra 0 til 19 år.

Voksenbibliotek

Biblioteket tilbyr også et variert utvalg av romaner og tegneserier for voksne

Samtidsromaner og fransktalende litteratur

Oppdag eller gjenoppdag for eksempel de største navnene i moderne fransktalende litteratur: Amélie Nothomb, Patrick Modiano, Michel Bussi, Joël Dicker, Pierre Lemaitre, Michel Houellebecq og så mange andre.

De store klassikerne

I tillegg finner du de fleste klassiske litterære referanser: Pagnol, Camus, Sartre, Zola, Maupassant, Hugo…for ikke å snakke om de filosofiske mesterverkene til forfattere som Montaigne eller Montesquieu.

Temabaserte samlinger: mat, kunst, dokumentarer

Andre seksjoner er også å finne i våre hyller: matlaging, kunst, dokumentarer eller til og med velvære og utdanning.

Nyheter/moteblader

Du finner også, avhengig av ankomster, nyhetsmagasiner som Le Point, L’Express eller Paris Match.

Studentbibliotek

En hel samling er dedikert til våre studenter i franskkurs. En fargekode gjør det mulig å identifisere ressursene tilpasset elevens nivå (A1, A2, B1, B2) for et spennende valg blant lærerteamet sitt utvalg.

DVDer

Det årlige biblioteksabonnementet gir også tilgang til mer enn 350 DVD-er! Du finner tegneserier for hele familien, animasjonsfilmer og et utvalg filmer for alle.

En bok er satt for deg med alle våre tilgjengelige DVD-er.

CDer

Til slutt har vi mer enn 50 interaktive CD-er tilpasset barnets alder. Toboclic (for 4/7 åringer) og Mobiclic (for 8/13 åringer)-seriene er trygge spill for barnet ditt som lærer seg fransk! Ikke nøl med å spørre oss om råd!

Aktiviteter rundt biblioteket vårt

Våre «samedis +»

Vi ønsker deg også velkommen under våre berømte «Samedis +», en lørdag i måneden, kl.10.00-15.00. Der kan du dra nytte av våre lokaler og delta i unike familieaktiviteter.

Les mer om de kommende «Samedis +» direkte i vårt kulturprogram.

Ferieskoler på fransk

I skoleferier åpner biblioteket dørene for franske ferieleirer for barn i alderen 6-12. Hver dag, kl.9.00-16.00, tilbyr vi barna en unik opplevelse på fransk.

Fransk kulturhus pedagogiske team er forpliktet til å tilby et morsomt, lærerikt og aktivt program på fransk tilpasset språknivået til hvert barn.

Les mer om våre kreative skoler for barn ved å lese denne artikkelen.

Partager cet article

NOS DERNIÈRES ACTUALITÉS

Bibliotek

Oppdag brettspillene våre!

Fransk kulturhus bibliotek har et hjørne dedikert til brettspill, med mer enn 70 referanser for alle aldre. Nok til å ha det hyggelig med familien

VOUS SOUHAITEZ APPRENDRE OU PERFECTIONNER VOTRE FRANÇAIS ?

Fransk kulturhus

NOUS CONTACTER

    *Jeg godtar å motta nyhetsbrev fra Fransk kulturhus.
    *Jeg godtar personvernerklæringen.