FRANSK KULTURHUS
– Fransk språk- og kultursenter, diplomer & bibliotek

Oppdag bibliotekets samlinger!

Ideelt plassert i hjertet av Oslo, huser Fransk kulturhus sitt bibliotek en unik samling av fransktalende ressurser, med mer enn 3500 dokumenter. Biblioteket er åpent for publikum mandag til torsdag kl.10.00-17.30. og fredag kl. 10.00-16.00. Det er også åpent en lørdag i måneden kl.10.00-15.00.

Sammen med vår bibliotekar Mary og hele Fransk kulturhus-teamet er bibliotekets oppgave å garantere deg en hyggelig stund, med fokus på tilgjengelighet og personlig rådgivning.

Våre 3500 refererte ressurser er sortert etter kategori. Her er en kort oversikt over samlingene våre:

Barn- og ungdomsbibliotek

Vi gir mye plass til ressurser beregnet på unge publikummere (babyer, barn og ungdom). Her er noen eksempler på bøker du finner i hyllene våre:

Bøker for småbarn:

Bøker for barn

Sanger og barnerim med CD

Romaner for barn

Ungdomslitteratur

Ungdomsdokumentarer

Tegneseries for barn

Tegneserier for ungdom

Blader for barn/ungdom

Vi har et bredt utvalg av blader som vil glede 0-18 åringer! Fra Popi til Astrapi til den berømte J’aime Lire-samlingen, barna dine vil finne lesingen som vil gjøre dem glade.

Du drar også fordel av fortrinnspriser på årlige abonnementer på Bayard-magasiner takket være vårt partnerskap. For å finne ut mer, les gjerne artikkelen: Lese og vokse på fransk fra 0 til 19 år.

Voksenbibliotek

Biblioteket tilbyr også et variert utvalg av romaner og tegneserier for voksne

Samtidsromaner og fransktalende litteratur

Oppdag eller gjenoppdag for eksempel de største navnene i moderne fransktalende litteratur: Amélie Nothomb, Patrick Modiano, Michel Bussi, Joël Dicker, Pierre Lemaitre, Michel Houellebecq og så mange andre.

De store klassikerne

I tillegg finner du de fleste klassiske litterære referanser: Pagnol, Camus, Sartre, Zola, Maupassant, Hugo…for ikke å snakke om de filosofiske mesterverkene til forfattere som Montaigne eller Montesquieu.

Temabaserte samlinger: mat, kunst, dokumentarer

Andre seksjoner er også å finne i våre hyller: matlaging, kunst, dokumentarer eller til og med velvære og utdanning.

Nyheter/moteblader

Du finner også, avhengig av ankomster, nyhetsmagasiner som Le Point, L’Express eller Paris Match.

Studentbibliotek

En hel samling er dedikert til våre studenter i franskkurs. En fargekode gjør det mulig å identifisere ressursene tilpasset elevens nivå (A1, A2, B1, B2) for et spennende valg blant lærerteamet sitt utvalg.

DVDer

Det årlige biblioteksabonnementet gir også tilgang til mer enn 350 DVD-er! Du finner tegneserier for hele familien, animasjonsfilmer og et utvalg filmer for alle.

En bok er satt for deg med alle våre tilgjengelige DVD-er.

CDer

Til slutt har vi mer enn 50 interaktive CD-er tilpasset barnets alder. Toboclic (for 4/7 åringer) og Mobiclic (for 8/13 åringer)-seriene er trygge spill for barnet ditt som lærer seg fransk! Ikke nøl med å spørre oss om råd!

Aktiviteter rundt biblioteket vårt

Våre «samedis +»

Vi ønsker deg også velkommen under våre berømte «Samedis +», en lørdag i måneden, kl.10.00-15.00. Der kan du dra nytte av våre lokaler og delta i unike familieaktiviteter.

Les mer om de kommende «Samedis +» direkte i vårt kulturprogram.

Ferieskoler på fransk

I skoleferier åpner biblioteket dørene for franske ferieleirer for barn i alderen 6-12. Hver dag, kl.9.00-16.00, tilbyr vi barna en unik opplevelse på fransk.

Fransk kulturhus pedagogiske team er forpliktet til å tilby et morsomt, lærerikt og aktivt program på fransk tilpasset språknivået til hvert barn.

Les mer om våre kreative skoler for barn ved å lese denne artikkelen.

Partager cet article

NOS DERNIÈRES ACTUALITÉS

Sertifiseringer

Tenåring? Prøv deg på DELF-Junior!

25.-28. april arrangerer vi DELF Junior-eksamen for tenåringer som ønsker å «godkjenne» nivået sitt i fransk med et offisielt sertifikat utsendt av det franske utdanningsdepartementet.

VOUS SOUHAITEZ APPRENDRE OU PERFECTIONNER VOTRE FRANÇAIS ?

Fransk kulturhus

NOUS CONTACTER

    *Jeg godtar å motta nyhetsbrev fra Fransk kulturhus.

    *Jeg godtar personvernerklæringen.